VÄLKOMMENOM OSSPRODUKTERVANLIGA FRÅGORKONTAKT
Frågor och svar Fråga: Varför lyser ”Tube pressure”-displayen?
Svar: ”Tube pressure”-displayen finns på PreVento Plus-pumpen och visar hur långt det är kvar på den pågående cykeln, alltså hur långt det är tills nästa växling kommer att ske.

Fråga: Varför lyser den röda ”Alert”-lampan?
Svar: ”Alert”-lampan är en varning för att något är fel och behöver åtgärdas! Följ felsöknings-schemat som finns i bruksanvisningen för att avhjälpa felet och starta sedan om pumpen för att stänga av larmet. Om problemet kvarstår – kontakta Parir för rådfrågning och avhjälpande av felet.

Fråga: Det blir ”gropar” i madrassen där brukaren har legat – är det normalt?
Svar: Vissa gropar är normala om du använder en växeltrycksmadrass, då varannan luftcell är lite mindre fylld än de omgivande. Stora gropar eller om brukaren ligger igenom madrassen är däremot en felindikation och betyder att komfortinställningen/brukarvikten bör justeras upp eller att madrassystemet bör felsökas. Kontakta gärna oss på Parir om du är osäker.

Fråga: Kan vi använda madrassen utan överdrag?
Svar: Överdraget skyddar själva madrassen mot smuts och slitage, men är även elastiskt och motverkar skjuvning. Vi rekommenderar därför alltid att överdraget används.
Fråga: Går det att tvätta överdraget i maskin?
Svar: Ja, alla våra överdrag är tvättbara i maskin upp till 95⁰C. Det går även bra att sprita eller torka av överdragen med vanligt förekommande rengörings- och desinfektionsmedel.

Fråga: Hur hög måste undermadrassen vara?
Svar: Om en toppmadrass (”overlay-madrass”) används rekommenderar vi att du använder en madrass under som är minimum 7cm hög.

Fråga: Vad betyder egentligen IPS?
Svar: IPS är en förkortning för ”Intelligent Pressure Sensor” och är en teknik som används för att hålla madrassens inre tryck så lågt som möjligt. En madrass som är kopplad till en pump som använder IPS-tekniken justerar hela tiden trycket i madrassen med hjälp av en sensor.

Fråga: Vad händer om det blir strömavbrott?
Svar: Om ni använder en växeltrycksmadrass kan slangarna kopplas bort från pumpen och kopplas ihop med varandra. Madrassen håller då kvar luften i ca 24 timmar. Givetvis växlar inte madrassen när pumpen är bortkopplad och den tryckavlastande effekten minskar därför. Om ni använder en statisk luftmadrass kan den användas utan ansluten pump, men då måste den medföljande korken skruvas på madrassens anslutning.
Här finner du ett urval av de vanligaste frågorna vi på Parir får från våra kunder.

Fråga: Om jag beställer idag, när får jag min madrass?
Svar: Vid beställning före klockan 12.00 (vardagar) skickas madrassen från oss samma dag och är framme hos dig nästkommande vardag. För ännu snabbare leverans kan du boka expressleverans, då levereras den med bud samma dag. Kontakta kundtjänst för prisuppgift.

Fråga: Pumpen pumpar bara ibland – ska det vara så?
Svar: Ja, pumpen jobbar bara när den ska växla eller när det behöver fyllas på mer luft. Däremellan är den tyst, både för att spara energi och för att bidra till att skapa en så tyst och vilsam vårdmiljö som möjligt.

Fråga: Varför lyser ”Pressure monitoring”-lampan? Är det något fel?
Svar: Nej, det är inget fel! ”Pressure monitoring”-lampan finns på PreVento Bas-pumpen och visar att pumpen jobbar och gör det den ska, d.v.s. övervakar att trycket i madrassen är rätt.
PARIR AB, BOX 146, SE-514 23 TRANEMO, SWEDEN | +46 (0)771 106 600 | INFO@PARIR.SE © COPYRIGHT PARIR AB 2014